luni, 8 martie 2010

Educatia copiilor in primii ani de viata

De multe ori auzim expresii gen "nu ai cei 7 ani de acasa".Daca in unel cazuri aceasta expresie este total la nelalocul ei, in cele mai multe cazuri denota fie un comportament anormal, fie pur si simplu o foarte proasta educatie primita in primi ani de viata.
Psihologii pun mare accent pe educatia copilului inca din primi ani de viata in care sa se combine atat afectiunea cat si autoritatea parinteasca. Nu degeaba OMS-ul si alte organizatii au recomandat guvernelor tuturor statelor ca in primi ani de viata un parinte sa fie platit pentru a sta acasa cu copilul.Desi nu este suficient 2 ani cat se ofera in Romania este totusi un inceput promitator.

Puterea exemplului
Dar chiar si asa in multe familii cu un stil de viata haotic, violente domestice, cu un consum ridicat de alcool, cu certuri, degeaba parintele sta langa copil.
Multa lume nu cunoaste si nici macar nu crede, ce amprenta se pune asupra viitorului caracter al copilului inca din primi ani.

Rasfatarea

In extrema cealalta sunt parintii care se zbat sa ofere totul copiilor lor, nu accepta sa ii vada plangand, facandu-le toate poftele.Copilul va invata faptul ca el este Centrul si ca i-se cuvine totul, tot ce este important este pentru el, iar ceilalti sunt mijlocul prin care el va obtine ce doreste.
Devenind adult sunt mari sanse sa dezvolte un sentiment de superioritate fata de ceilalti, in unele cazuri chiar si fata si de lege.

Cititi cateva poezii moderne: Padurea
Capsunari
Miorita
Cod galben
Copil drogat
Mos Craciun
Copii amarati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu