duminică, 1 decembrie 2013

Economie in iarna la cadura

Iarna desi frumoasa este si friguroasa. Iar pentru a nu dardai de frig in casa, trebuie caldura, o caldura ce are un corespondent in bani.
Platim cat trebuie sa avem caldura suficienta, nu platim - nu avem. Facem frigul.
Daca locuim la bloc si suntem inca racordati la incalzirea centralizata vom plati pentru caldura la factura de intretinere. In functie de cate camere si persoane locuiesc in acelasi apartament (garsoniera) vom plati. Cu o
mica ajustare: daca avem repartitoare de caldura.
Multi oameni au incercat sa pacaleasca repartitoarele, insa cea mai sigura economie o vom face daca inchidem pur si simplu caloriferele atunci cand plecam de acasa. Nu va face-ti griji! Casa nu va ingheta (fiind la bloc temperatura in interior nu va scade niciodata sub 15 grade).
Daca locuiti la bloc si aveti centrala - situatia este cam aceeasi ca si in cazul repartitoarelor. Cand plecati inchideti caloriferele, la fel si cand in casa este destul de cald - lasati-le pe minim.
Daca locuiti la casa - aici este mai dificil. Dincolo de economia propriu-zisa prin lasarea caloriferelor pe minim cand sunteti plecati, trebuie sa aveti (neaparat) o camera de rupere termica (adica intrarea in casa sa nu fie directa, ci printr-un hol - cand deschideti usa de afara, frigul sa nu intre direct in casa).
daca mai aveti sugestii: postati-le in comentarii
citeste si: cu ce ne incalzim iarna   si    incal
zirea casei cu lemne de foc

Cu ce ne incalzim iarna?

Read more at: http://7ani.net/cu-ce-ne-incalzim-iarna/
Copyright © 7ani.net
Cu ce ne incalzim iarna?

Read more at: http://7ani.net/cu-ce-ne-incalzim-iarna/
Copyright © 7ani.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu