joi, 26 decembrie 2013

Sa traiesc sanatos

Cum sa traiesc sanatos?
Traim in lumea chimicalelor, a poluarii si a stresului. Desi avem marele avantaj al tehnologiei si stiintei care ne face viata mai usoara, se pare ca ne si distrugem ecosistemul si implicit sanatatea si viitorul. Nu are rost sa vorbim despre motivele distrugerii din jurul nostru, stim cu toti ca egoismul uman este singurul vinovat.
Putem doar sa incercam sa vedem cum am putea trai cat mai sanatos in mijlocul infernului.

Sanatatea nu este ceva palpabil, ci doar lipsa ei se face simtita. O sanatate buna incepe cu aerul pe care il respiram, cu apa pe care o bem sau nu o bem (surogatele pentru apa gen Cola, bere, alcool, nu sunt sanatoase), cu mancarea pe care o mancam, cu somnul, cu afectiunea pe care o primim si pe care o oferim sau lipsa ei, cu stresul de la locul de munca si de acasa, etc.
Putem face ceva? Cu siguranta. Chiar daca nu putem avea cel mai sanatos meniu sau daca nu putem infrange stresul, putem macar sa diminuam din ele, si sa incercam ca macar acolo unde se poate face ceva, sa facem.
De exemplu apa. De ce nu bem apa? De ce bem bere sau sucuri carbogazoase? Inlocuind banala apa cu altceva, nu doar ca platim bani in plus aiurea, dar ne si distrugem sanatatea.
In alimentatie. Carnea si dulciurile sunt nocive. Si cu toate astea avem o manie in lumea noastra pentru a manca asa ceva. Fructele si legumele proaspete nu prea incanta pe nimeni, desi sanatatea se afla in consumul lor.
Incercati sa schimbati ceva! Veti vedea diferenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu