duminică, 9 martie 2014

Cum sa slabesc natural

Obezitatea este o boala ce poate fi genetica sau datorata unui stil de viata defectuos.


In cazul obezitatii genetice, lucrurile sunt un pic complicate, iar oamenii de stiinta se intrec in speculatii.
In cazul obezitatii datorate stilului de viata, avem la indemana remediul natural, cel al schimbarii stilului de viata.
Stilul de viata ne transforma, fie ca vrem sau  nu.

Ce trebuie sa fac pentru a slabi in mod natural?

Schimba obiceiurile daunatoare! Iata cateva sfaturi utile:
Nu consuma sub nici un fel: sucuri cu acid sau alte bauturi gata preparate! Inlocuieste-le cu ceaiuri facute acasa si compoturi de casa!
 Renunta la dulciurile preparate: bomboane, ciocolata, cozonac, etc!
 Renunta definitiv la  produse de panificatie (merdenele, pateuri, saleuri, etc)!
Inlocuieste hrana periculoasa gen: carne grasa, smantana, oua, etc, cu  vegetale: salate, fructe, supe din legume, etc!
Nu fii sedentar! Chiar daca ai un job ce te tine toata ziua pe scaun (la birou, sofer, programator, etc), poti face miscare cand vii si cand pleci de la serviciu. Poti merge pe jos cateva statii de tramvai (echivalentul a 700 metri - 1 Km). O faci pentru sanatatea ta.
Consuma apa! Nu alte lichide. Exista un minim de apa pe care un om trebuie sa il bea zilnic (desigur exista si un maxim). Desi recomandarea generala este de 2 Litri apa/zi, nu este necesar fix aceasta cantitate. Insa atunci cand iti este sete, nu te priva de apa, si nici nu o inlocui cu alte lichide!
Inconjoara-te de lucruri frumoase si simple. Lucruri marunte care te pot binedispune. Orice lucru (obiect) ce te poate face melancolic si te deprima - arunca-l!, scapa de el! Supararea, deprimarea (depresia chiar) sunt cauze ale obezitatii ca boala, dar si a multor alte boli grave).
Imbraca haine lejere! Decente dar lejere. Lasa moda sau trendul! Incearca sa te simti bine in hainele tale! 
Fii tu insuti! Dar nu total. Fii tu insuti in calitatile tale, si schimba lucrurile negative, obiceiurile ce stii bine ca sunt daunatoare si care ii supara si pe cei din jurul tau! 
Inconjoara-te de prieteni buni. Nu cauta prieteni printre cei ce sunt deliciul publicului, dar nici prin pleava societatii. Gaseste oameni asemeni tie, care au idealuri apropiate tie, si in compania carora sa te simti bine!
Cauta solutii sa imbunatatesti viata ta zilnic! Nu dispera privindu-te toata ziua in oglinda si plangandu-ti de mila! Nu vei rezolva nimic.
Nu cersi prietenia si atentia nimanui! Cine te vrea in viata lui /ei o poate face indiferent de cum arati (referire stricta la obezitate). 
Nu te razbuna pe tine insuti sarind direct in cotlete si pizza incercand sa iti indulcesti sufletul. Mai rau te vei afunda in obezitate!
Acestea ar fi inceputul unei noi vieti. Una frumoasa pentru care merita sa lupti. Succes!
Nu uita: mancarea face 70%. Renunta la tot ce te poate mentine in obezitate (carne, dulciuri, etc)!

Cuvinte cheie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu