sâmbătă, 10 octombrie 2015

Trebuie sa gandim singuri

Spiritual


Sute de ani crestinatatea a fost privata de acest drept. Relatia om-Dumnezeu a fost umbrita de intermediari. Sute de ani omul nu avea curajul sa cada pe genunchi in fata Celui Prea Sfant datorita invataturilor bisericesti conform carora doar anumiti oameni alesi pot face asta. Si astfel omul de rand trebuia sa mearga la preot pentru a putea primi prin intermediul acestuia binecuvantarea sau iertarea Divina.
Sute de ani ingamfarea preotilor nu a cunoscut limite, storcand si ultimul banut de la credinciosii de rand preotii traiau in lux si se lafaiau in cele mai scumpe si luxoase case. Preotii au uitat faptul ca ei au fost chemati sa fie urmasii Lui Hristos, un Hristos pe care ei nici macar nu il intelegeau, un Hristos ce in viata sa pamanteana nu a avut ca bunuri materiale decat camasa de pe el, un contrast izbitor intre El si urmasii Sai.
Cei mai multi oameni scarbiti de comportamentulreprezentantilor Lui Dumnezeu au ales sa nu mai credea in EL. In El, care este viata si salvarea oamenilor. Datorita modului in care omul de rand intelegea Divinitatea, cei mai multi oameni au devenit scarbiti de religie, iar cu timpul au ales calea indiferentei.
“Daca asa sunt preotii asa este si Dumnezeu” – isi spuneau unii.
“Daca a fi credincios inseamna a trai mai rau decat paganii, prefer sa nu fiu credincios” – isi spuneau altii.
Astazi. in 2011 – apropiindu-ne cu pasi repezi spre 2012, oamenii (unii oameni – caci inca sunt zone pa harta lumii fara libertate) au castigat dreptul la a gandi singuri. Biblia, Sfanta Scriptura se gaseste prin mai toate librariile. Adevarul prezentat in aceasta Carte nu mai poate fi ascuns de nimeni. Doar cine nu vrea sa descopere adevarul nu o va face.
Insa a gandi singur este mult mai mult decat a citi aceasta Carte. Citind Biblia ca pe un roman sau ca pe o carte strict tehnica nu vom intelege mai nimic. Aceasta Carte a fost insuflata de catre Insusi Dumnezeu, iar interpretarea anumitor profetii si pilde o poate oferi doar Dumnezeu. Si Dumnezeu va oferi lumina tuturor celor ce o cauta cu un suflet curat.
Cele mai multe biserici ale crestinatatii inca sunt adeptele traditiilor in detrimentul Bibliei. Enoriasii multor biserici se vad pusi in mare incurcatura atunci cand citind din Cuvantul Lui Dumnezeu – Biblia observa o discordanta intre perceptele bisericesti si cuvantul clar al Scripturii. De aceia fiecare om trebuie sa gandeasca singur, caci biserica formata fiind tot din oameni poate gresi. Cei care cred ca Biserica nu poate gresi se inseala amarnic, caci nimic 100% fara greseala nu exista in lumea noastra, o lume desfigurata de pacat.
Inaintea Lui Dumnezeu fiecare om este raspunzator in mod personal, iar acesta este un motiv suficient de puternic pentru a gandi singuri. Caci nu vom avea niciodata garantia ca ceea ce ne spun altii este si adevarat.

cuvinte cheie: 
ce crezi tu, credinta la gramada, credinta personala, credinta si gandire, libertate in gandire, opinii personale, relatia om-Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu