joi, 17 decembrie 2015

Cum se face termoizolatia cu polistiren?

Termoizolatia cu polistiren ajuta la diminuarea pierderilor de caldura (transferul termic) si izoleaza fonic.
Pentru imobilele ce sunt inconjurate de alte imobile si unde vantul nu sufla direct in pereti se pot folosi placi de 5 cm grosime. Pentru imobilele aflate in bataia vantului sau care nu sunt inconjurate de alte cladiri vor fi placate cu 10 cm (in unele cazuri cu 20 cm).

Placile de polistiten pot fi aplicate (lipite) cu adeziv special pentru polistiren direct pe beton, caramida, BCA, boltari, tencuiala. Pentru OSB sau lemn este recomandata spuma poliuretanica pentru polistiren.
Dupa ce placile au fost lipite este recomandat sa se aplice dibluri pe prindere pentru polistiren (in functie de marimea necesara). Urmatoarea operatiune este armarea. Armarea se face cu plasa de fibra lipita cu acelasi adeziv folosit si la lipirea placilor.
Se finiseaza peretele (peretii) tot cu adeziv sau tinci (pentru a acoperi in totalitate plasa de fibra si pentru a netezi peretii). Apoi se lasa sa se usuce  intreaga suprafata inainte de a se aplica un strat de amorsa.
Daca placarea se face la interior se poate zugravi cu lavabil (in prealabil trebuie gletuita – nu necesar), iar daca placarea se face la exterior este indicat folosirea unei vopsele lavabile de exterior sau a tencuielii decorative.
citeste si: Preturi manopera placare polistiren 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu