duminică, 16 decembrie 2018

Cum fac să fiu cât mai vesel și optimist

În zilele noastre din ce în ce mai rar mai vedem oameni care zâmbesc mereu. Cu excepția angajaților care trebuie să facă asta. Motivele sunt diverse dar principalele sunt stresul și egoismul.
Cu 15-20 de ani în urmă când nu exista boala asta a alergări după "aur" și când internetul cu rețelele sociale nu le putea avea nimeni în smartphone-ul personal, oamenii se întâlneau duminică de duminică, cu rândul, când la unii când la alții, ca prieteni de familie. Și de cele mai multe ori aceste prietenii erau sincere. Iar când aveau nevoie puteau apela la prieteni fără teamă că vor fi priviți cu ochi răi.
Lumea s-a schimbat și nebunia jubilează. Fiecare muncește cum poate și trage cu dinții pentru a avea cât mai mult și să îi fie cât mai bine, iar timp pentru prieteni nu prea mai este. În unele cazuri nici pentru membrii familiei nu mai este timp.
Într-o astfel de lume de pietre reci și seci (sufletește) mai zărim din când în când și pietre prețioase care deși au aceeași probleme ca noi toți își fac timp și pentru alții și găsesc puterea să se bucure de fiecare zi. Acești oameni, persoane, zâmbesc des, pentru că sunt optimiste, și fericite.
Dar cum ai putea și tu să fii așa?
Ei bine pentru a trăi astfel este nevoie să fii sănătos fizic și psihic (sufletește).
Pentru partea fizică este nevoie de alimentație sănătoasă, exerciții fizice și odihnă.
Pentru partea sufletească este mai complicat. Pentru că devii ceea ce gândești. Dacă lași problemele reale sau imaginare să te macine, vei avea probleme: deprimare, dezamăgire, chiar depresie.
Da, nu îți ajung banii, persoana X nu te place, iubirea vieții tale iubește pe altcineva, casa ta necesită reparații capitale și nu ți le permiți, jobul tău este de rahat, că nu ai reușit să îți termini studiile, ca nu știi limba franceză, că nu poți slăbi, etc. Trebuie să înțelegi că exact ca și tine sunt enorm de mulți oameni, în situații similare, Universul, Dumnezeu sau soarta nu are ceva împotriva ta. Asta este viața! Dar viața asta are și lucuri incredibil de frumoase, doar că s-ar putea să nu le vezi dacă gândul tău rămâne blocat doar la ceea ce nu ai sau nu îți convine.
Așa că încearcă să faci tot ce poți pentru ceea ce îți dorești, dar fără să îți pierzi sufletul în acest proces. Concentrează-te pe lucrurile frumoase din viața ta! Căută-le! Există lucruri frumoase în viața ta.
Și zâmbește! Cât mai mult și cât mai des. Du-te în fața oglinzii și zâmbește! Deja este un pas. Vei vedea că zâmbind vei fi mai fericit, și implicit vei oferi și altor persoane din fericirea ta, pentru că orice om când vede la alt om un zâmbet autentic devine și el mai fericit. Atât stările de bucurie cât și supărare se transmit.
Cheia fericirii constă în zâmbet. Poate că ți se pare o prostie, dar până nu vei experimenta nu te vei convinge.
Nu mai urmări niciodată filme dramă, mai bine comedii. Nu mai citi știri deprimante ci vesele. Fă în așa fel încât să vezi doar lucruri frumoase, sau amuzante în locul celor triste care te întristează.
Desigur nu poți lua totul în râs, dar cu siguranță nici în plâns. A îți plânge de milă este sinonim cu a te autodistruge.
Și dacă cercul de prieteni te fac să te simți inferior, renunță la ei, fă-ți alți prieteni.
Desigur că sfaturile rămân sfaturi dacă nu le vei urma sau modifica în funcție de nevoile și situația ta.
Trăiește o viață frumoasă! Poți. Depinde doar de tine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu